Послання Матері Божої з Меджугор’я:

«Скажіть дорогим Моїм священикам, дорогим Моїм синам, що вони повинні сильніше вірити! Вони повинні зберігати віру Церкви». «Скажіть Дорогим Моїм священикам, щоб вони сильніше молилися на вервиці Розарію кожен день».

Отець  Йозо Зовко з Меджугор’я розповідає:

« І плакала Матір Божа через священиків. Плакала не тому, що ми гірші  за інших. Ні! Богородиця плакала тому, що ми перестали вдивлятися в Таємницю Священства. Я бажаю, щоб ми шукали священиків. Більше 70 тисяч священиків відійшло, оскільки Церква забула про них, не молилася більш за своїх священиків, і попадали вони через відсутність молитовної допомоги Церкви і її благодаті.

Богородиця бажає, щоб Церква любила своїх священків, бо священик, подібно Мойсею, веде свою Церкву. Без священика Церква не знає куди іти, без священика немає християнських Таїнств, немає Євхаристії; без священиків ми подібні відросткам, відокремленим від виноградної  лози.

Одного разу до Меджугор’є прибула одна жінка – професор із Канади. В цей час я говоив  про священиків. Вона все зрозуміла і почала свою справу апостольства молитви за священиків. Вона залишила університет, щоб створити «Будинок Тайної вечері» - молитви за священиків по всій Америці. Вона назвала своє апостольство «Маргаритка».

 Посередині квітки маргаритки – ім’я священика, навколо нього -  сім пелюсток з іменами осіб, що принесли перед Святими Дарами обітницю вічної молитви – молитися за священика один день в тиждень протягом усього свого життя, а не тільки протягом місяця, чи навіть року!

Перша така «маргаритка» з’явилася тут же в Меджугор’ї. В центрі першої «маргаритки» ця жінка вписала моє ім’я. Тоді люди принесли обітницю молитися про мене протягом усього свого життя. Зараз  я себе відчуваю, як риба у воді – адже за мене щодня молиться Церква! Вона зберігає мене в своєму серці, вона думає про мене! Матір Божа бажає саме цього – щоб християни поставили своїх священиків в центрі своєї молитви, своїх сердець, своїх думок.

…Принесіть маргаритку для Моїх св ящеників...

Я звертаюся до вас як брат, як священик, прошу вас як на сповіді:

Моліться за нас кожен день, бо ми слабкі. Без вашої допомоги ми не можемо  проповідувати вам Євангеліє, ми не можемо створити для вас Євхаристію. Тож відповідайте на заклик Діви Марії і втіліть у життя її прохання! Тільки так ви зможете пережити великий і глибокий досвід Церкви.»

Звернемо  свій молитовний погляд на священиків. Рекомендуємо вам також Меджугорійський Віночок, оскільки це апостольство виникло саме там. Радимо вам не робити всеохоплюючих молитовних зобов’язань, оскільки це може призвести до швидкого охолодження і відмови, тому мова йде не про це. Важлива постійність – щоб кожен день хтось молився.

           Молитва за конкретного священика:

О Ісусе, Божественний Пастире, який закликав Апостолів, щоб стали мисливими душ, Ти покликав до себе священика (ім’я назвати), вчини його Своїм послідовником і слугою. Вчини так, щоб він поділяв з Тобою бажання загального спасіння, заради якого Ти відновлюєш на вівтарях Свою Святу Жертву. Ти, о Господи, що живеш вічно, щоб заступатися за народ Свій, відкрий перед ним горизонти, щоб він помітив увесь світ, спраглий світла істини і любові, щоб він був сіллю землі і світлом світу. Зміцнюй його Своєю міццю і благослови його.

Святий(ім’я небесноо покровителя, ім’я якого носить священик), твоєму заступництву його сьогодні довіряю. Прошу тебе заступайся за нього перед Богом і допомагай йому у всіх його потребах, щоб зберіг вірність Богу і плідно служив заради  Його вічної слави.

Пресвята Діво Маріє, бережи його від усякого зла. Амінь .

Меджугорійський віночок:

Апостольський Символ віри.

 

7разів – «Отче наш», «Радуйся Маріє», « Слава Отцю…»

 

 

 

Поділитись в соц.мережах

Comments: